13 december, 2018

Stad i ljus

Julen närmar sig med alla festligheter den för med sig. Vi ser fram emot kvalitetstid med nära och kära. Minnesfulla stunder med mycket häng tillsammans med dom som betyder allra mest. Vi älskar vackra och överdådiga dekorationer och vill därför tipsa om hur ni tillsammans kan skapa en vacker och dekorativ julkrans. Bjud in till härlig julstämning, spela dina favoritlåtar och drick något bubbligt.

Här kommer en enkel guide på hur du går tillväga för att göra stans vackraste juldekoration.

1. Köp ett runt Oasis-block. Det brukar oftast finnas hos din närmsta blomsterbutik eller handelsträdgård.
2. Plocka ihop ett urval av dina favoritblommor. Använd gärna även torkade blommor som till exempel Rosor eller Hortensia. Nejlikor är inte så fina torkade men har en väldigt lång hållbarhet i Oasisblocket och finns i massor av vackra färger så dom är perfekta att använda till arrangemanget.
3. Kom i stämningen med musik och sätt på din bästa spellista. Har du ingen gillar vi den här: FloweryLovesMusic
4. Drick bubbel! Vi älskar Richars Juhlins alkoholfria Blanc de Blancs eller om du vill ha något med alkohol rekommenderar vi någon form av Cremant. Det är bubbel gjort på samma sätt som klassikern Champagne men till en billigare peng så att du får mer pengar över till blommorna.

Less is never more

Blötlägg Oasisblocket och placera det på en passande bricka. Förbered dina snittblommor genom att rensa dem från överflödiga blad. Börja sedan med grunden i stommen. Täck allt det gröna så att blocket inte skiner igenom. I vår krans valde vi Brudslöja, då den är fin både färsk som torkad. Vi adderade sedan diverse strån och Rosépeppar. Man tager vad man haver så att säga. Det är helt okej att blanda vad man vill och det man tycker är fint. Använd en sekatör och knipsa av mindre knytten av Brudslöjan och bygg på runtom blocket. När du känner att du har en stomme du är nöjd med är det dags att placera blommorna. Olika sorter i olika höjder. Här hoppas vi att du får feeling. Ta en sipp, lyssna in musiken och fortätt med blommorna. Vill du använda kransen som en ljusstake (tänk för 17 på att inte lämna den obevakad) finns det ljushållare att köpa i diverse pysselbutiker annars fungerar kransen utmärkt som en vacker och iögonfallande bordsdekoration.

Xx,
Sandra och Madeleine