VÅRA BÄSTA TIPS

Vaserna som gör dina kompositioner till något över det vanliga.

Det finns inga regler för hur en vas ska se ut. Det går att skapa fina blomsterarrangemang i syltburkar, koppar, glas eller en vacker skål som du tycker om. Leta i skåpen, vi är säkra på att det finns något vackert där!

Grundregeln

En bra grundregel är att låta blommorna utgöra cirka två tredjedelar av den totala höjden. Alltså en tredjedel vas och två tredjedelar blommor så är du hemma.

Arrangera med oasis

Oasisblock är lätt att få tag på och jättekul. Med Oasis kan du leka och vara kreativ och till exempel sätta dina blommor i en plåtburk eller trälåda. Oasis gör också att du kan få några få blommor att se ut som många, eftersom du kan fördela och placera dem på ett helt annat sätt.

Vasens öppning

Vi använder ofta den klassiska vasen Dagg från Svenskt Tenn eftersom den är stor, men har en smal öppning. Det gör att man får en bra och stabil samling i mitten och man därefter kan leka med bukettens form.

Ta det du har hemma

Använd dig av det du har hemma i skåpen och dela upp buketten. Sätt några blommor i en vas, några i ett glas och resten i en skål, exempelvis.

 

flowery-prenumeration-vaser