IT’S A FLOWERY THING

 • juni 05, 2019

  För dom vackra stunderna

  Bröllop, födelsedag eller grattis till nya familjemedlemmen. Ge bort en blomstrande prenumeration av säsongens vackraste snittblommor. En gåva som varar över tid och påminner mottagaren om den där speciella dagen.

  Tips på vad du kan skriva på bröllopskortet:
  Stockholm, augusti 2019
  På er bröllopsdag. Världen är er, den är magisk och den är till för er att tillsammans upptäcka.

  Med all vår kärlek,
  Viola, Sandra och Kalle

  Tips på vad du kan skriva på födelsedagskortet:
  Grattis och Hurra för dig idag fina härliga Ottilia! Vi önskar dig en fin dag och ett fortsatt blomstrande liv.

  Pussar och kramar,
  Mormor och Morfar

  Tips på vad du kan skriva vid gratulationer till nya familjemedlemmen:
  No matter what they tell you, you don’t have to stay within the lines.

  Välkommen till världen önskar familjen Nyström

  Flowery-Pioner
 • februari 13, 2019

  The most affortable art

  Jag älskar blommor och speciellt på oväntade platser; på nattygsbordet, ett stilleben på skrivbordet, hallen, en stjälk i bokhyllan, barnrummet och såklart som en conversation piece mitt på matbordet. Till våra kunder på Flowery brukar vi rekommendera att börja med ett stort arrangemang till helgen och sedan sprida ut blommorna runtom i hemmet när festligheterna är slut. Min bästa söndagssyssla är att arrangera om blommorna, en blomma här och en blomma där. Variationen är oändlig och det ger så mycket för känslan i ett hem. Alla blommor har olika hållbarhet så släng inte hela buketten för att delar har vissnat. Genom att snitta om och förkorta stjälken ger du blommorna några extra dagar och mindre vaser passar perfekt som till exempel en bordsdekoration.

  Ett liv fullt av liv

  Fördelarna med blommor är många och går långt utöver bara det estetiska. Blomstrande buketter är förknippade med glada händelser och goda tankar, därför känner man sig ofta lyckligare av att ha snittblommor hemma.
  Människan har alltid haft en stark koppling till naturen, det är därför vi trivs med att omge oss av vackra stjälkar även inomhus. Att ha blommor i säsong hjälper oss också att få ett uppfattning om tid och rum. Då olika blommor är i säsong vid olika tidpunkter på året blir det en positiv symbol för tidens gång. Att vistas i en blomstrande miljö har en stor effekt på både vårt fysiska och psykiska välbefinnande och det sägs även öka din kreativitet och produktivitet. Not bad at all.

  Registrera dig www.flowery.se om du också vill få blommor hem via Flowery. Och om du anger rabattkoden TWWP får du förutom säsongens vackraste blommor även 200 kr rabatt på din första komposition blommor.

  Xx,

  Sandra

 • december 13, 2018

  Stad i ljus

  Julen närmar sig med alla festligheter den för med sig. Vi ser fram emot kvalitetstid med nära och kära. Minnesfulla stunder med mycket häng tillsammans med dom som betyder allra mest. Vi älskar vackra och överdådiga dekorationer och vill därför tipsa om hur ni tillsammans kan skapa en vacker och dekorativ julkrans. Bjud in till härlig julstämning, spela dina favoritlåtar och drick något bubbligt.

  Här kommer en enkel guide på hur du går tillväga för att göra stans vackraste juldekoration.

  1. Köp ett runt Oasis-block. Det brukar oftast finnas hos din närmsta blomsterbutik eller handelsträdgård.
  2. Plocka ihop ett urval av dina favoritblommor. Använd gärna även torkade blommor som till exempel Rosor eller Hortensia. Nejlikor är inte så fina torkade men har en väldigt lång hållbarhet i Oasisblocket och finns i massor av vackra färger så dom är perfekta att använda till arrangemanget.
  3. Kom i stämningen med musik och sätt på din bästa spellista. Har du ingen gillar vi den här: FloweryLovesMusic
  4. Drick bubbel! Vi älskar Richars Juhlins alkoholfria Blanc de Blancs eller om du vill ha något med alkohol rekommenderar vi någon form av Cremant. Det är bubbel gjort på samma sätt som klassikern Champagne men till en billigare peng så att du får mer pengar över till blommorna.

  Less is never more

  Blötlägg Oasisblocket och placera det på en passande bricka. Förbered dina snittblommor genom att rensa dem från överflödiga blad. Börja sedan med grunden i stommen. Täck allt det gröna så att blocket inte skiner igenom. I vår krans valde vi Brudslöja, då den är fin både färsk som torkad. Vi adderade sedan diverse strån och Rosépeppar. Man tager vad man haver så att säga. Det är helt okej att blanda vad man vill och det man tycker är fint. Använd en sekatör och knipsa av mindre knytten av Brudslöjan och bygg på runtom blocket. När du känner att du har en stomme du är nöjd med är det dags att placera blommorna. Olika sorter i olika höjder. Här hoppas vi att du får feeling. Ta en sipp, lyssna in musiken och fortätt med blommorna. Vill du använda kransen som en ljusstake (tänk för 17 på att inte lämna den obevakad) finns det ljushållare att köpa i diverse pysselbutiker annars fungerar kransen utmärkt som en vacker och iögonfallande bordsdekoration.

  Xx,
  Sandra och Madeleine

 • april 28, 2018

  Flowery

  Hej!

  Jag heter Sandra och tillsammans med Madeleine driver jag Flowery som är, i min mening, Sveriges härligaste blomstertjänst.
  Här kommer vi att dela med oss av våra bästa blomstertips. Tillsammans går vi genom säsongens alla blommor och högtider. Jag kommer att dela med mig av hur det var att precis efter att ha startat företag få det fantastiska och jätteläskiga beskedet att jag väntande mitt första barn. Vi kommer även att skriva om hur det är att driva företag med ett minimalt kapital och växa utifrån det, att våga saker man egentligen inte vågar och mycket mycket annat.

  Vi är stolta över Flowery och att vi tack vare vår prenumerationstjänst vet exakt hur många blommor vi behöver vilket ger oss ett minimalt blomstersvinn. Miljöfrågan är något som har varit viktigt för oss sedan start då svinn och oetiskt planterade och blommor ofta är ett problem i den traditionella blomsterbranschen. Varje vecka väljer vi noggrant ut veckans komposition bestående av säsongens vackraste blommor som vi sedan levererar till våra hundratals älskade kunder. Blommorna köper vi på blomsterauktionen i Amsterdam och det enorma utbudet på den internationella blomstermarknaden är en stor inspirationskälla för oss. Blommorna skördas under helgen, levereras till oss på onsdagen då vi noga går igenom varenda stjälk för att sedan skickas till våra kunder på torsdagen. På så sätt kan vi leverera purfärska blommor utan att en enda stjälk går till spillo.

  Tillsammans vill vi skapa en vackrare värld helt utan onödigt blomstersvinn.

  Xx,
  Sandra